48 timmar i karantän. Vad ska vi göra?

Kaffepannan puttrar och värmeljusen lyser i glasburkarna på bordet. Vabba när kräksjukan är över och barnet bara är i karantän från förskolan i 48 timmar har sina fördelar. Idag har vi tittat på omättligt många avsnitt av Pippi Långstrump, ätit en lång frukost och badat tillsammans. I badkaret bjöds det på stark chili samt bröd och havremjölk för att det starka skulle gå över. Jag fick även mina knän tvättade i smyg, men bara när jag blundade. Därefter blev det matrester till lunch och en liten vila. Att sova middag som vuxen är väldigt underskattat och borde göras oftare. Jag somnade nog ungefär samtidigt som Siri och vaknade till efter några minuter med dregel i mungipan och på kudden.

Alfons är på förskolan då han varit hos sin pappa hela helgen och sluppit kräkfesten. Om någon timme (läs måndag halv 2) tar vi pulkan och hämtar honom på förskolan. Dra vagn kommer inte på kartan då ingen plogad gångväg finns i sikte.

vinterlandskap, snö, pappablogg, umeå, november
Foto från balkongen. Blir pulka för att hämta storebror på förskolan.

Trots att Alfons varit på förskolan idag och inte smittats måsta han vara hemma med oss imorgon (tisdag) då Siri fortfarande är inom de 48 timmarna från den sista kräkningen. Det blir till att se det som en ledig bonusdag mitt i veckan med då två tillsynes friska barn. Vi får passa på att åka pulka och snowracer medan vi fortfarande har något dagsljus ute och efter det får vi kanske tillfälle att beta av några av sakerna på ”Att göra inomhus-listan.”

 

Avslutar med att bjuda på en videosnutt från Instagram.

Allt fastnar inte på film. 😀 ”Det där är Hillary Clinton och Donald Svamp!”

Ett filmklipp publicerat av Pappabloggen Lattefarsor #☕️🍼 (@lattefarsor)

 

 

Ha en fantastisk bra kväll/dag/morgon eller vad klockan nu är då du läser detta! 

Dennis

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.