Avdelning: Barnens Rimliga konflikter

Har ni läst Knivlisas blogg på Mama? Om inte, gör det! Knivlisas blogg är en blogg du gärna läser varje dag. I torsdags (tror jag det var) skrev hon ett inlägg om en ytterst viktig konflikt som hennes barn Sixten och Harry hade. Det inspirerade mig att skriva om en väldigt rimlig konflikt Alfons och Siri hade i fredags. 

Vems fel var det?

Mina barn hade en fullt rimlig konflikt i fredags. De sprang runt lägenheten med ett 8 meter långt plastband. Det gick bra så länge de sprang åt samma håll. Siri sattes sig efter en stund ner och vilade med handen hårt knuten kring bandet. Alfons ville springa och dra i plastbandet och gjorde det. Vilket resulterade i att det i full sträckning brast och konflikt uppstod kring vem det var som hade sönder det.

Två barn, förälskade i sitt vita plastband, kunde inte ens efter en pedagogisk lektion i fysik dela på ansvaret på ansvaret.

Likt männen i kommentarsfälten kring min debattartikel i Expressen kunde de inte sen längre än till sin egen kränkthet och begripa att de tillsammans var en del av problemet.

Men till skillnad från de arga männen kunde de senare enas om en sak, att se Resan till Melonia, tillsammans med sin mor och den elaka budbäraren.

 

 

Trevlig fars dag önskar jag alla okränkta fäder!

Till er kränkta män som tog er tiden att besöka bloggen. Tack för besöket!

Fars dag, feminism, pappablogg
/ Dennis

2 svar på ”Avdelning: Barnens Rimliga konflikter”

 1. Hej,
  Blir både ledsen och upprörd hur nedlåtande du är om dagens pappor. Det du skriver hade varit relevant på 60-talet. Jag vet ju inte var du baserat dina insikter på. Jag bor i Skåne och här är papporna väldigt deltagande med sina barn. Här är det nästan tvärtom vi fäder gör det mesta vad gäller barn, hus och hem. Modern satsar mer på utbildning och karriär.

  Så jag tycker du är naiv och väldigt raljerande i din artikel och den har absolut ingen verklighets förankring.

  Skäms på dej!!!

  MVH
  Jan

  1. Men Jan!
   Vad bra att du omges av fantastiska män, vore ju tråkigt om du hade omgetts av idioter.

   Men skäms på dig som inte läser de rapporter och forskning som skrivits om detta. Du ska få ett lästips.
   SOU 2014:16

   Din verklighetsuppfattning är inte av fakta den rådande i Sverige.

   Ha en trevlig fars dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.