Backa upp bilderna på barnen Direkt! 

Telefonen meddelar titt som tätt fullt. Jag behöver varje dag radera bilder som inte är bra nog för att kunna fota ännu mer. Med över 1000 bilder och videoklipp på telefonen var det nu dags att backa upp allt. Jag vill alltså rensa telefonen från bilder. Jag betalar för lagringsutrymme på iCloud men tycker inte att det fungerar så smidigt som jag vill. Antingen har jag inte lärt mig hur det fungerar eller så fyller det inte alla mina behov. 

Jag vill kunna rensa minnet på telefonen från bilder för att kunna ta nya. Med iCloud kunde jag inte rensa utan att rensa kopian från molnet samtidigt. Efter tre dagars pill och svordomar lyckades jag backa upp alla bilder till Flickr, ett lagringsformum för bilder och filmklipp. Men det tog just tre dagar. 

Nu har jag bara det roliga i att rensa dubletter, vilket det jag tror det har blivit på sisådär 600-1000 stycken. Kategorisera får bli nästa huvudvärk. 

Tips: 

Backa upp bilderna på barnen kontinuerligt och slipp paniken när du tror att du raderat 3 år av barnens liv i bilder. Med Flickr kan du ha en automatisk synkronisering av nya bilder så fort du är kopplad till Wifi. Passa även på att kontinuerligt kategorisera bilderna för lättare åtkomst de gånger du vill skriva ut eller hitta specifika bilder. 

/ Dennis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.