Barnkalasets faser

Fullt ös medvetslös när storebror firar fyra år på Alla hjärtans dag. Jag får delvis skylla med eget tillstånd på att jag igår jobbade från dj-båset till klockan två i natt följt av svårigheter med nedvarvning när jag kom hem. Efter dagens kalas, blandat med såväl släkt som kompisar har jag funnit fyra faser som barnen går igenom.

IMG_8110.PNG

Den förväntansfulla fasen

Redan vid 06:00 började det rullas över oss och pillas på våra öron för att få uppmärksamhet. Det var tydligen dags att vakna för att sedan kunna väcka honom med sång. När även lillasyster vaknat till var det inte lönt att få storebror att somna om, bägge ville nu få igång varandra. Det blev kliva upp och ladda för skönsången. En skönsång som redan uppsjungen låter, låt oss säga, tveksam, lät nu som Kråkan i Mamma Muh. Bra då att Saras sång väger upp vad som annars hade kunnat bli en traumatisk start på födelsedagen.

Den frågvisa fasen

Kommer de andra snart, när kommer moster och får jag flera paket nu?

Centrum för uppmärksamheten

Nä, fy vad jobbigt att ni ska sjunga hela tiden. Klimax med allas uppmärksamhet samtidigt blev lite väl mycket.

Socker- high in life fasen

Alla kompisar är på plats. Full fart mellan alla vuxnas men och krypande. Vissa kallar det sockerchock, jag tror att det handlar om mer än bara sockret. Hög spänning och mycket intryck för samtliga barn gör att energinivån går upp. Övergår till tårar inför slutfasen, soppatorsk.

Soppatorskfasen

Paketen öppnade, springet har ökat markant, krockarna blir fler och med det tårarna. De första gästerna har börjat tacka för sig. Kvar på bordet står lite fikarester för de tappra som är kvar. Energidepåerna sinar och uppehålls enbart av tjo och tjim. Tutorna i fiskdammspåsen är kasserade sedan länge. Någon vuxen fick nog av allt oväsen.

Övertid

Lugn middag följt av något tryggt på tv. Pippi på de sju haven. Ingen högoddsare.

/ Dennis

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.