Jag gillar babytecken och kan inte nog rekommendera det.

Ett inlägg för dig som inte har en grundläggande teckenspråksutbildning och som vill komma igång med babytecken med ditt barn.

Ni som varit med ett tag har säkert koll på att jag är en förespråkare av teckenkommunikation. Jag använder tecken både hemma med Siri och i min yrkesroll. Anledningen är att jag en gång i tiden på började en utbildning till teckenspråkstolk. En utbildning på fyra år för att få komma ut i arbetslivet som tolk. Jag valde dock att hoppa av utbildningen efter 2 år då jag kände att tolk som yrke inte var vad jag ville göra. Jag fick däremot en väldigt bra grund i teckenspråk som jag haft stor glädje av, bland annat som i min roll som assisterande förbundskapten för dövlandslaget i futsal för damer.

Under min utbildning stötte jag på forskning kring babytecken och förstod ganska tidigt att språket i ”händerna” utvecklas före det orala språket hos ett ett barn. Det var absolut något jag kunde tänka mig att prova på den dagen jag själv skulle komma att bli förälder….och så blev det. I ett tidigare inlägg skrev jag om den första teckentiden med Siri och lite varför jag använder babytecken. Om du inte läst det inlägget så rekommenderar jag det verkligen.

Boken om Babytecken av Rebecca Wilms

Idag tipsar vi om ”Boken om Babytecken av Rebecca Wilms”.

babytecken, Rebecca Wilms, Pappabloggare, bokrecension
För mer information om boken, klicka på bilden och du kommer till dess hemsida.

Boken om babytecken är inte bara ett lexikon med användbara tecken för dig som villa kommunicera tidigt med ditt barn.  Det är en informativ bok med allt du kan behöva för att komma igång med teckenkommunikationen. Rebecca Wims  blev själv en inbiten babytecknare efter sitt första barn. Rebecca började teckna med sin dotter när hon var 9 månader och vid 1 års ålder kunde hon uppåt 40 olika tecken. Vid 2 års ålder hade dottern ett stort talat ordförråd och det föll sig naturligt att fortsätta med babytecken även med andra barnet.

I boken får läsaren förutom matnyttig fakta om babytecken även ta del av intervjuer med familjer som använt/använder babytecken och sådant tycker jag personligen alltid är trevligt.

Med följer även barnvisor med tecken som stimulerar tecknandet ytterligare. Jag minns att Siri tecknade Imse vimse spindel långt innan hon ens sa något som kunde liknas vid spindel.

Avslutningsvis och så även i bokens sista delar finns sidor att klippa ut och klistra upp med små kom-ihåg-saker för er som vill lyckas kommunicera med era barn i tidig ålder.

Jag rekommenderar den verkligen!

Dennis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.