Bra ergonomi i småbarnslivet? Haha, jo tjena.

Behöver du hjälp? 

Nej, tack jag är van.

Ser inte så ergonomiskt ut det där. *blink, blink*

Jag vet, (ler ansträngt tillbaka), småbarnslivet känns smått oergonomist.

Denna ordväxling skedde med en granne på väg hem från förskolan. 

Anledningen? Med en kroppshållning likt en snedhamrad spik drog jag Alfons på cykel bakom mig samtidigt som jag knuffade Siri framför mig i vagnen. En något krökt rygg och med armarna utdragna i maxläge. 

Det var inte utan att jag började fundera över det här med ergonomi och arbetspositioner som förälder i småbarnslivet. 

Barnvagnschaufför. Enligt Lofsan ska du skjuta vagnen framför dig med stolt rak rygg för bästa hållning. Verkligheten är snarare positionen precis innan ett dyk från bryggan. Pust, stön och med svordomar genom snödrivorna förbannande över att vi inte köpte en vagn med rejäla hjul för vinterväglag 

Lyft. Jag vet inte hur många lyft jag gör varje dag med krökt rygg när jag vet att böjda ben är det skonsammaste för kroppen. Hänger över spjälsängen i ett snett läge för att inte väcka det barn jag lyckats söva i famnen. 

Bära. Har du inte skolios sedan tidigare så får du det säkert av allt bärande på en höft medan du gör allt med den fria armen. Har du som jag, inte blivit beviljad med ens lite höfter, får armveckslederna jobba hårt. 

Sova. I snart fyra år har jag sovit på min högersida när jag av naturen brukar rulla friskt i sängen. Som grädde på moset alla ryggsparkar av snurrande barn. Tanken att vända mig om för att ta emot sparkarna i mage och skrev är inte lockande. 

Så det är kanske inte så konstigt om du känner dig lite stel mellan varven. 

Dennis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.