Cocktail party effect och konst

En dag på hemmaplan

Pappa Dennis tror att han fortfarande är 22 och kan slänga sig som en panter i fotbollsmålet utan att värma upp ordentligt. Pappa Dennis trodde att en rask cykeltur ner till fotbollsplanen skulle räcka. Laddat till tusen i vad som kunde bli årets mest infekterade match. Korplaget HC Mat hade förlorat sin förstemålvakt och en ytter till Försvarsmaktens korplag. Matchen började redan en timme innan domaren blåste igång på Minervas konstgräsplan. Hot om punkterade bildäck, bortplockade bildäck och allmänt häckel på sociala medier. När den faktiska matchen började var alla laddade. En passning i sidled av HC Mat i straffområdet och en ouppvärmd pappa Dennis hugger som en kobra efter bollen för att avvärja målchansen. Några hundradelar senare ligger pappa Dennis i konstgräset i smärtor, något sa pang i baksida lår. Lite snabb behandling på planen och sedan upp på benen igen för att några minuter senare inse att det inte var någon idé att fortsätta. Matchen var då 5-6 minuter gammal.

Detta är bakgrunden till rubriken ovan. En rejäl muskelbristning i baksida lår hindrar den vindsnabbe elevassistenten att göra sitt jobb idag. Det blev en dag på hemmaplan med mys, trots och mys igen för att avsluta med lite trots och bråk.

Dagens låt har helt klart varit den med ”rumpa bajs, rumpa bajs, rumpa bajs, ruuumpaa baajs” i olika melodier och tempo.

Den avledande manövern familjen vid köksbordet och för  rita med de nyinvesterade fiberpennorna löste problemet. Var och en av oss ritade efter förmåga. Någon abstrakt, någon skissade karikatyrer och någon inspirerad av Fem myror är fler än fyra elefanter. 

En bra sysselsättning tillsammans med Karin och Saras senaste podcast. Podden rullade och jag ska ärligt säga att jag var djupt koncentrerad i min elefantkonst att jag inte riktigt lyssnade fullt ut. Men någonstans talades det om en seans med ett medium. So far so good tills Karin utbrister Bajs. Inte en gång utan upprepade gånger. Ni som har koll på the Cocktail party effect förstår vad jag pratar om. Från att filtrerat bort allt som har sagts riktar nu storebror sin full uppmärksamhet mot telefonen och utbrister Hon sa bajs! 

..sången fortsatte….

bild 3

bild 2

bild 1

 / Dennis (han med den klassiska gubbskadan i Korpen)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.