Delade intressen

Duscha är kul

Igår lyssnade jag på Pappapodden med Nisse & Manne, avsnitt: En jobbig dag. En podcast med många ingenkänningsfaktorer. I just detta avsnitt var det Manne eller var det Nisse? Svårt att hålla koll på vem som var vem när det pratar. Lika krångligt är de att veta vem som är vem på podcastbilden. Tydligen är det Manne som står till vänster och Nisse till höger på bilden. Vilket krånglar till det för oss logiker som antar att de är uppställda i samma ordning som det står skrivet. Nog med babbel.

Låt oss säga att det var Manne som berättade om att han gjort bastu till en kul grej i sommar med ett av sina barn. Manne älskar att basta och för att få ena dottern att gilla detsamma lockar han med chips i bastun à la positiv betingning. Bastu blir roligt, är roligt, har alltid varit roligt!

Jag vill ju inte vara sämre jag. Vad vore det inte att förena nytta med nöje? Medan Affe satt på toaletten med iPaden, jo han har en iPad på lån nu när han toatränar. Medan han satt där och var mer eller mindre klar frågade jag om han ville duscha. Det ville han inte. Själv tog jag ingen större notis i det utan började sakteliga gå förbi honom ett par gånger med roliga leksaker att ha i duschen samtidigt som jag började göra mig själv iordning för duschen. Fyra leksaker senare tittade han upp och sa:

Jag vill också leka med de där i duschen.

Vi lekte att det regnade. Hajen och delfinen flög så att det krockade och traktorn skopade vatten. Hur skönt är det inte att sitta i duschen och låta varmt vatten rinna över nacken samtidigt som barnet både har kul och blir ren. Inget bråk och inget krångel.  Win-Win!

Så nu har vi ett gemensamt intresse för långa varma duschar. 

Premier Leauge startar om drygt två veckor.

Någon som har tips på hur barnet blir intresserade av fotboll? Introducera rätt lag först eller fotboll i allmänhet? 

Traktor, Haj, Valhaj, lattefarsor, duscha med barn,
Ja, ja. Bilden är arrangerad i efterhand. En kan ju inte duscha med kameran.

– Dennis

2 svar på ”Delade intressen”

  1. Jag tror att ni ska försöka introducera barnet till sport i allmänhet i en tidig ålder. Inget speciellt lag eller speciell sport krävs, men man kan alltid försöka influera mot sitt egna favoritlag och sport.

    1. Spelar egentligen mindre roll vad barnen gör, bara det gör något där de får röra på sig. Senaste vi kollade var ett koncept där vi kunde välja mellan blandad dans och blandade sporter. Kanske blir något för treåringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.