Det är inte toaletten på bilden som skrivit brevet


Älskling. Jag kan nu relatera till de gånger du sagt att du inte hunnit gå på toa. Jag förstår dig.

Det finns en seriestripe från Hej Hej Vardag som talar det språk du försöker uttrycka. Jag länkar till den här nedan.

Häromdagen när du var iväg och tränade en stund för att få lite egentid, det var då jag fick insikten. Förutom att jag och barnen försökte oss på en reklamfilmskarriär, fick jag en läxa för livet. Jag kallar läxan: Att bajsa är lyx! 

 

Att bajsa är lyx!

 Vi hade nyss filmat klart och Siri var nu uppknuten i bärsjalen för att hållas nöjd. Du vet hur grinig hon blir när hon ledsnat på att sitta i stol och famn, ligga på golvet var det inte tal om. Just som hon satt på plats fick jag ett skrikande behov av att gå på toaletten. De för många koppar kaffe innan jobbets slut gjorde sig nu påminda. Jag var tvungen att kissa! Bärsjalen av? Nej skulle inte tro det. Är hon nu nöjd där hon sitter så får hon vara där. Inget utrymme för utmaningar när mamma, den enda som duger, även kallad. Ner med gylfen och upp med knappen. Men vad nu? Jag ser inte porslinet och jag tänker inte chansa genom att följa ljudet av porlande mot vattnet. Okej, tänk om, vänd om och sitt ned. Det ska tilläggas: För att detta ska fungera är det viktigt att du sitter så långt upp mot toalettlocket som möjligt för att samtidigt behålla hållningen för barnet i sjalen. Efter många korta strålar var vi färdiga. Båda nöjda.

Vi klarade det! In i storebrors rum för att se hur tågbanebygget fortlöpte sedan tidigare under dagen. Brakelibrak!! Ljudet kom från Sirpans blöja, dags att återvända till brottsplatsen vi nyss lämnat bakom oss. Efter sedvanliga rutiner på skötbordet gjordes sig kaffet påmint ingen men denna gång på ett för stunden något olämplig manér. Men eftersom att hon ändå låg där på skötbordet gav jag det ett försök. Jag hinner bara sätta mig innan det börjar knorras intill. I ett försök att fokusera på uppgiften samtidigt som Siri underhålls på skötbordet hör jag hur det lekts i rummet bredvid. Siri är INTE nöjd men jag tror jag klarar det, fokusera nu.

DENNIS! Jag är färdig! Hjälp mig att torka!

”Vännen, kan du vänta lite?”

Nej! Jag har bajsat, kom nu!

Där gick det tåget. Med Siri på armen i en balansakt lyckas vi hjälpa storebror. Leken fortsätter med tågbana och bollar och vi har riktigt roligt tillsammans. En halvtimme senare kommer Sara hem och jag lastar över Siri till henne. Men nu hade det gått över. Bättre lycka nästa gång!

mydesign-2

Älskling! Nästa gång du säger att du inte hunnit gå på toaletten så förstår jag dig! 

Så för alla föräldrar som går till jobbet, passa på att bajsa på jobbet. Där har ni säkert både en lunchrast och en fikapaus att lätta på trycket under.

Som rubriken lyder. Att bajsa är lyx. Småbarnsföräldrar, ta tillvara på alla stunder ni får.

God Kväll!

Ja, just det. Inlägget jag refererade till ovan var ”Lättare sagt än gjort”

/ Dennis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.