Det luktar riktigt illa!

Sexism, sugar daddy, feminism,Här har ni bilden som nu fått viral spridning på nätet. En dejtingsida som riktar sig till unga människor (främst tjejer) och rika människor (främst medelålders män). Ett PR-trick likt Sverigedemokraternas PR-kupp när de affischerade en hel tunnelbanestation i Stockholm för att sedan få rikstäckande uppmärksamhet i media. 

I något som ser ut att vara centrala Stockholm görs det nu reklam för denna dejtingsida som jag inte tänker nämna vid namn. Jag tänker nämligen inte gynna sidans ranking på Google genom att bland annat länka till sidan. Dejtingsidan vill matcha rika medelålders män med snygga unga tjejer. 

0 kr i studiemedel? Dejta en Sugar Daddy, lyder deras slogan. 

Jättebra tycker säkert någon nu. Tjejerna slipper belåna sig för att studera. Inga studieskulder mot att du dejtar en äldre man med stor plånbok. I utbyte får dessa medelålders män unga tjejer att visa upp på konferensen i New York. Win-win! Eller? 

Som om maktförhållandet mellan män och kvinnor inte redan var skevt nog. Som om inte kvinnor genom historien alltid varit beroende av sina mäns plånböcker. Som om kvinnor inte redan har halkat efter när pensionen ska betalas ut och gjort dem beroende av sina män. Nu vill denna dejtingsida profitera ytterligare på detta ojämna maktförhållande mellan könen. Ett slags ägandeförhållande där rika män betalar för att få umgås med yngre kvinnor i beroendeställning. ”Jag betalar dina studier om du blir min”. Vidrigt! 

Paketeringen av reklamen är inte bättre den. Här skyltas kvinnan som ett objekt till salu till den som är villig att betala och för den som är villig att sälja. En anspelning på en BH som tas av försöker locka män med pengar att teckna medlemskap. Men vilka är tjejerna som kommer att nappa på detta då? Inte är det tjejerna med ett aldrig sinande bankkonto i alla fall. 

På deras hemsida står det riktat följande till männen: 

 ”Ta ungdomen tillbaka i ditt liv på ett sätt endast möjligt med en sprudlande, yngre kvinna. Känn dig tio år yngre och levande igen med en ivrig Sugar Baby vid din sida”.

På tjejernas del av sidan står det följande:

”Du anstränger dig att se bra ut och du förtjänar att behandlas därefter. Männen på RmB vet det, vill att du ska se bra ut och inser att en kvinna som ser så bra ut behöver ha shopping, resor, utmärkt smak och exotiska resor.”

En smutsig cocktail av kapitalism och sexsism där kapitalismen och sexisemen hand i hand går patriarkatets ärenden och det luktar riktigt illa! 

/ Dennis 

Läs gärna Kristin McMillens krönika på ämnen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.