Detta borde alla förstagångsföräldrar prova på

Då Affe är hos sin pappa blir det tomt i lägenheten. Kvar finns ett litet barn som gärna myser och småshowar lite i storebrors frånvaro. För ett tag är vi enbarnsföräldrar.

Det är inte det att vi inte tycker om barnen, snarare tvärtom. De får oss att reflektera över vår de dagar utan stojiga barn som får den största delen av ens fokus. Stunderna med ett barn ger tillfällen att tänka igenom olika familjebeslut över en kopp kaffe. En möjlighet att diskutera obehindrat under några dygnets ljusa timmar utan dubbelt spring och lek.

Min och Saras relation har aldrig varit barnfri. När vi träffades hade Sara redan en som på 1,5 år. Det har med spontana dejter var inte vår grej. Vår tid fick istället vigas åt snabbkaffe mellan förskolelämning/-hämtning och hennes jobb. Som tur var studerade jag fortfarande och kunde helt anpassa mig efter hennes tider. De ”barnfria” dagarna nu ägnas ibland åt långa promenader och fikadejting ner på stan. Så länge Sirpan sover i vagnen finns det inget som kan störa oss två.

ALLA FÖRÄLDRAR BORDE PROVA PÅ ATT FÖRST HA 2 BARN

Att vara två föräldrar med ett barn är rena semestern. Allt känns lättare med ett barn istället för två. Men det insåg vi inte då. Alltid dök det upp nya utmaningar och det var kämpigt nog med att få ett barn att äta och sova ordentligt. Om jag då visste vilka utmaningar jag stod inför med två barn hemma hade jag nog inte tyckt synd om mig när jag låg där i barnkammaren på natten för att natta barn. Jag hade förmodligen uppskattat vår ensamma tid tillsammans ännu mer.

Att ha två barn är fantastiskt, jag var bara inte tillräckligt förberedd på hur mycket av min energi som skulle gå åt till dem båda.

Tänk att ha tre barn och rodda det dagligen, att ha två barn är nog inte så jobbigt när det kommer till kritan.

/ Dennis

Ni har väl inte missat att om ni gillar Lattefarsor.se/ Pappabloggen på Facebook får ni de senaste uppdateringarna i ert flöde. 

2 svar på ”Detta borde alla förstagångsföräldrar prova på”

  1. Förstår hur du menar, har själv varit där. Dom stunder man tyckte att det var jobbigt med ett barn hade man tagit alla dagar i veckan när man fick två. Men i somras när mina föräldrar lånade med sig våra 3 äldsta barn och vi blev kvar med dom två minsta hemma så kan jag säga att det kändes som rena semestern den första dagen. När man sedan vaknade andra dagen så var de så tyst och tomt så man började klättra på väggarna. När man var i lekparken med bara två så var det alldeles för tyst och lugnt 🙂 Det blev jobbigt efter ett par dagar att bara ha två stycken hemma. Så allt du skriver förändras ju fler barn man får 🙂

    1. Jag känner igen känslan. Det är likadant för oss med 2 barn. Det känna lättare men samtidigt väldigt tomt med bara ett barn. / Dennis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.