Du är världens bästa förälder

IMG_9319Det är lätt att klia sig i skägget, dra sig i håret och gömma ansiktet i händerna. Det där blev inte så bra. Varför bråkar hon bara? Han ska alltid tjata och hon bara gnäller vid maten.

JAG VET INTE HUR JAG SKA TA MIG TILL!!

Jo, jag tror att du någonstans vet vad som behövs. Innerst inne vet vi nog alla vad som krävs för att få till det på ett bra sätt i familjelivet och i uppfostringen av barnen. Jag vet det, för jag är nämligen världens bästa förälder och det är du också.

Världens bästa förälder

Jag är världens bästa förälder, jag vet hur jag på bästa sätt får mina barn att lyssna. Jag vet hur jag ska bete mig för att uppfostra icke våldsbejakande barn. Jag vet även hur jag ska få mina barn att äta bra, sova utan gnäll och klä sig på morgonen. Allt detta vet jag om du bara frågar mig.

”Hur skulle du löst det här på ett bra sätt Dennis?” 

världens bästa förälder

För i teorin är jag nämligen världens bästa förälder/bonusförälder till mina barn. Jag vet hur man bör göra för att pott- och toaletträna små barn som ska bli torra och utan blöja. Jag vet även hur jag får barnen att sluta med napp. Just för jag är världens bästa förälder till mina barn och det är du också. Jag vill nämligen tro att alla nog vet hur vi borde göra för att lösa livets olika debacle, i alla fall i teorin. Får vi bara en stund att i efterhand reflektera över vad som skulle kunna ändras till nästa gång löser vi det mesta kring våra barn.

Jag vet att jag är världens bästa pappa tills dess att verkligheten kommer ifatt mig och jag måste tänka om.

Jag vill faktiskt tro att var och en har potentialen att bli världens bästa förälder så väl i teorin som i praktiken men på vägen dit kommer vi alla att misslyckas gång efter annan.

Vad gör väl det när vi sedan står på toppen? Fråga vilken idrottspersonlighet som helst.

/ Dennis

Lyssningstips från P1 Projekt: Världens bästa föräldrar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.