Föräldramötet

”…som att komma oförberedd till ett seminarium?”

Med en ammande dotter och en son som kommer tillbaka från sin pappa lagom innan läggdags var det svårt för Sara att ta sig iväg på det där föräldramötet. Då dottern har gått in i någon liten fas där ersättningen inte duger lika bra som mammas käk blev det stanna hemma för mamma. Bonusfarsan blev tillfrågad om han kunde tänka sig ta sig an föräldramötet och efter en stunds begrundande accepterade jag uppdraget.

Föräldramötet

De den senaste tiden varit mamma hämtar och lämnar kände jag mig som ny i klassen. Alla dessa nya ansikten. Vem är mamma/pappa till vem och var ligger nya förskolan efter flytten från den gamla? Det blev lite känslan av att för första gången gå till ett seminarium på universitetet och inte riktigt gjort uppgiften som krävdes. Hur fungerar ett föräldramöte egentligen? I mitt jobb har jag varit med och arrangerat flera föräldramöten men detta var första gången som bonusförälder. Vad förväntas av mig? Jag måste nog ha massa bra frågor för att visa att jag bryr mig om barnens tid på förskolan. Frågar jag hur det jobbar med genuspedagogiken verkar jag kanske insatt. Men vad händer om de frågar tillbaka hur jag menar? Nä, bäst att jag kommer på något annat fråga.

Det hela började med att verksamhetschefen för förskoleområdet presenterade sig och berättade kort om flytten till de nya lokalerna och att de är väldigt svårt att få tag i vikarier så här års. Något som faktiskt påverkar verksamheten på förskolan. Vikariefrågan borde vara en ickefråga då universitetsstaden Umeå kryllar av förskolelärar-/fritidspedagogstudenter. Kommunen måste bara bli bättre på att fånga upp dessa vikarier. Förskolan ligger mitt i ett av stans studentområden så det borde inte vara jättesvårt att få tag i husvikarier som vill ha nära till extrajobbet.

Mötet hölls på engelska då förskolan har barn från fler än 10 olika länder. Trots att vi svenskar är rätt duktiga på engelska i genomsnitt så dök några problem upp i lokalen. Skyddsombud, Komun och Bemanningsservice  för vikarier vad heter det egentligen på engelska och hur stavas schedule?

Jag överlevde föräldramötet och blev än mer trygg och tacksam för det jobb pedagogerna gör på förskolan. De ger vårt barn möjligheten att utvecklas till en trygg och kreativ individ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.