Förstå din 5 åring

Ibland, eller ja, rätt ofta förstår vi inte varandra jag och den där femåringen i hemmet. Allt som oftast missförstår vi varandra när det gäller saker. Oftast är det nog jag som är otydlig. I alla fall om du frågar femåringen.

Skiss, saralovisas, alsterego, pappablogg

Vad betyder….för en femåring?

Skynda dig, vi kommer att bli sena annarsFörskolan börjar när jag kommer. ”Titta, en snöhög till.”  

Snälla ta det lite lugnt nuSpring! Hoppa! Bara några varv till! 

Kom nu! Stanna. ”Mina ben orkar inte mer! Ah! Wow, en högre snöhög där. Bara klättra en gång.” 

Det menar femåringen när hen säger..

Jag lovarTill dess jag kommer på något annat bättre och roligare. Då glömmer jag bort vad jag lovade.

Bara en gång till Den kör jag upprepade gånger till dess jag får nog eller någon bär mig härifrån. 

Jag gillar faktiskt inte det här och jag har redan provat det på förskolan. Hoppas jag slipper smakaDe kan ju omöjligt syna mig i detta. 

Småsyskonet gråter och spring hörs följt av:  Jag har inte gjort något!! Det var inte meningen, jag skulle ju bara prova att hålla i hennes ena ben. Det var ju inte mitt fel att hon ramlade. Hur skulle jag kunna veta det? 

10 minuter efter att vi borde gått till förskolan. Yngre syskonet påklädd. Ah! Den här tröjan kliar och jag kan inte sätta på mig byxorna, Aj! Jag halkade på mössan! Jag vill inte ha halsduk idag! Se mig, snälla se mig lite mer. (Svårigheten med att ha ett äldre syskon som egentligen kan det mesta är att detta syskon riskerar att inte få samma uppmärksamhet)

Har du några egna förslag på vad femåringar men och hur det förstår sin omgivning? Dela gärna med dig av det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.