Hur tar man bort krita från tapeten?

Jag sa inte så mycket när han ritade på sin dörr. Det tror jag inte blir några problem att rengöra. Men när han gick lös på den nya vita tapeten fick jag/vi totalt spel. Alla pedagogiska knep och oknep spelades ut och om han inte förstod det då så vet jag inte vad mer vi kan göra med konstnären.

Efter lite Google hittade jag ett knep på hur man tar bort krita från tapeten som fungerade helt okej på vit vägg. Knepet och lite musik och kritan var nästan borta från väggen.

Hur tar man bort krita från tapeten?

Så när ni upptäcker att ert barn gått lös med sina mest kreativa sidor på den nya tapeten, ta då fram det största tänkbara radergummi och kör på. Se till att tapeten inte är blöt. Det vill säga gnugga inte med vatten och lösningsmedel innan, det luckrar lätt upp tapeten. När ni tagit bort det värsta (som jag i klippet här ovan) med radergummi, ta då en gammal hederlig hård tvål (den flytande är för utspädd) och den grova sidan på en tvättsvamp. Gnugga försiktigt med ytterst lite vatten och rikligt med tvål för att lätta på det sista fettet från kritan.

Hur detta fungerar på mörkare tapeter låter jag vara osagt. Risken finns kanske att färgen släpper en aning så prova gärna på ett ställe där det inte syns.

När ni är klara pallrar ni er till bokhandeln och köper det största ritblock i A3-modell och erbjuder till er fyraåring.

/ Dennis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.