Ingen pappaledighet | Blir du provocerad eller håller du med?

Jag är fullt medveten om att detta inlägg kan provocera en del. Nästan var femte pappa tar inte ut någon dag med föräldrapenning alls! Jag menar att pappor som inte tar ut pappaledighet kan komma att svika sina barn. Håller du med?

Pappaledighet, föräldraledighet

Jag blir irriterad och själv väldigt provocerad när jag hör om en tillsynes vettig man säga att han inte ska vara särskilt mycket föräldraledig. Jag blir även väldigt konfunderad över folk som höjer ögonbrynen åt pappor som vill stanna hemma en längre tid med sina barn. Pappor som väljer bort sin föräldraledighet sviker sina barn.

Nu i sommar har Sara varit hemma ett år med Siri. Tänk att det i sommar är min tur att få ta över det stora ansvaret för lilltösen. Det blir min tur att få möjligheten att bli förälder nummer 1. Ja, för som det är just nu så är Sara nummer 1. Hon är den som alltid fungerar när Siri blir ledsen. Siri finner tröst i sin mamma så länge som hon finns inom synhåll, pappa duger i brist på annat. Så vill jag inte ha det, jag vill att hon ska ha lika mycket emotionella band till mig som till sin mamma. Ja, där är jag kanske lite egoistisk, jag längtar efter att mitt barn ska söka tröst hos mig när det behövs.

”Det finns inga ”mammiga” barn, bara ojämställda föräldrar!”

Tillsammans ska jag och Siri växa som människor tillsammans. Som far och dotter men också som vänner. Jag sätter ribban högt och jag vet att det kommer att krävas massor av jobb för att hon ska få den tilliten till mig som förälder.

Mina förhoppningar är att vår första resa tillsammans blir 6-7 månader med hjälp av lite pusslande och några enstaka arbetspass. Jag riktigt längtar till att få dra Siris barnvagn till förskolan i snömodd för att lämna Alfons.

Jag längtar till att ha full koll på vad hon ätit under dagen, vart vantar finns för tillfället och vilka aktiviteter som är här näst på öppna förskolan. Jag kommer svära otaliga gånger åt mina pappalediga dagar, men aldrig, aldrig någonsin kommer jag att ångra att jag tagit ut min föräldraledighet.

Ingen pappaledighet ett svek mot barnen

  1. Genom att inte vara hemma med barnen visar du en annan prioritering än dina barn. Barn gör som vuxna gör.
  2. Du visar att din karriär är viktigare än din partners.
  3. Ni klarar er inte ekonomiskt. Jag säger att det är bullshit Varför har vi inte råd? Börja där.
  4. Pappan tjänar mer jämfört med att mamman tjänar mer. Om pappan tjänar mer behöver familjen hans lön. Om mamman tjänar mer får hon ut mer pengar om hon stannar hemma Därför sägs det att det är bättre att hon stannar hemma. Men ni förlorar ju så inte särskilt mycket på att den som tjänar mer stannar hemma. Om det nu handlar om inkomster som hamnar över inkomsttaket, så borde ni kanske kunnat ha sparat i förväg?
  5. Fäder som inte är föräldralediga eller är hemma under en kortare period blir lätt andrahandsföräldrar. Det är trist för
    hela familjen.
  6. Pappa är arbetslös eller Mamma är arbetslös, och därför kan inte pappa vara hemma. Ingen pappaledighet. Är pappa arbetslös heter det ”han är ju ändå hemma rätt mycket”, är hon arbetslös så heter det ”vi har inte råd att båda ska gå hemma”.

Det var mitt hela om det! Som ni säkert sett har jag hänvisat till en del andra inlägg och artiklar i inlägget. Klicka på dessa om ni vill veta mer om varje påstående.

Glöm inte att gilla oss på Facebook och Instagram

/ Dennis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.