Jag var så jävla less på barnen

Nu i helgen var jag nästan ensam med barnen. Känslan var i alla fall det. Sara skriver uppsats och hade i helgen behov av att sitta med den. Med det sagt kände vi (läs jag) oss lite i vägen och störande. Så i lördags hoppade vi in i bilen med symaskinsmotor och åkte ner på stan för morsdagspresent och bio.

Alfons hade klart för sig vad mamma nog önskade sig. ”En skolbok som hon kan skriva i och hålla reda på allt plugg i”. Sagt och gjort, inga blommor eller choklad utan en inbunden anteckningsbok och två pennor fick det bli. 

Baby-Bossen

Efter att ha fyllt varsin gottepåse var det dags för bio, vilket var Siris första biobesök.  Vi skrattade tillsammans i ungefär en timme innan Siri akut fick myror i brallorna och var tvungen att gå på toaletten. Efter lite konfererande med Alfons beslutade vi oss för att han stannade i salongen  medan jag och Siri gick på toaletten. Väl där gjorde hon sig ingen större brådska och vi missade precis nyckelscenen i upplösningen av filmen. Jag förstår nu konceptet med knattebio och deras cirka 1 timme långa filmer. 

Så jäkla less på barnen

Söndagen var oplanerad förutom
Sara som ägnade sig åt akademiska studier. Ett tomt schema var dock ett oklokt beslut. Barnen var överallt och arbetsron för pluggande mamman var nästan obefentligt. Det var då jag nästan i affekt klädde på barnen och gick till bilen.

Vars ska vi? frågade barnen samstämmigt. 

Det blir en överraskning, svarade jag. Sanningen var egentligen att jag inte hade en aning. Jag var bara tvungen att åka hemifrån. I bilen kunde de ju inte gärna springa runt utan vi kunde sitta still och lyssna på musik. 

Musiken som går på repeat numera är varken Emil eller Cray Frog utan en av låtarna från serien Skam

Lyssna på den! Den är bra! 

Jag backade ut bilen från parkeringen och började köra, fortfarande utan mål. Men som en blixt från klar himmel hittade vi det perfekta utflyktsmålet bara en mil bort. 

Griniga föräldrar och rastlösa barn förbyttes mot ett äventyr!Följ gärna bloggen på Bloglovin för uppdateringar direkt i mobilen. ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.