Kärt barn har många namn…

”Jakten på det bästa barnnamnet fortsätter. Socialstyrelsens förslag ”Väntat Barn Larsson” stod som för/efternamn när vi skulle bekräfta faderskapet idag. Vi smakar lite på det namnet ett tag nu”

Ovanliggande citat är hämtat från min egen facebooksida, för egen del mest ett försök till att på ett komiskt sätt lyfta upp problematiken som jakten på det perfekta barnnamnet innebär, men tydligen också startskottet på en eventuell bloggkariär för mannen som egentligen aldrig skulle börja blogga.

Kärt barn har som sagt många namn, och även om jag inte är helt säker på min egen kärvänlighet så har jag lyckats lystra till ett antal. I Umeå känner de flesta mig som DB, ”hemma” i Piteå så kallas jag oftast Danne eller Danne B, under mina fornstora dagar som onlinespelare av diverse strategi/rollspel så nickade jag Berglund. I passet och på körkortet står det Daniel Ola Berglund. Titlar och etiketter har jag också ett antal: Storebror, morbror, kusin, son, systerson, brorson, barnbarn, kompis, lärare, älskling, sambo, svåger och svärson (eller måste man vara gift för att få kallas det officiellt?). Väldigt snart kan jag även stolt lägga till ”titeln” Pappa (i skrivande stund har vi gått över BF med 6 dagar).

Jag har aldrig sett mig själv som någon som skulle börja blogga och de bloggar jag själv läst/läser går enkelt att räkna på ena handens fingrar. Bank & Nivas eminenta fotbollsblogg, tyvärr väldigt inaktiv för tillfället, Per Bjurmans NHL-blogg brukar jag ibland titta in på, och så var det då det här nytillskottet bland bloggar ”Latterfarsor”. Inte en blogg jag följer slaviskt, men då jag känner både Dennis och Koffe så har jag tyckt det har varit trevligt att gå in och läsa den emellanåt, även om jag själv nöjt mig med att presentera mina ”pappafunderingar”, likt den i början av inlägget, med hjälp av facebooks statusfunktion. Dessa statusar/funderingar verkar dock ha uppskattats och även i vissa fall skapat lite diskussioner i kommentarsfälten, så efter det att ovan nämnda status hade lagts upp och fått ett 40-tal kommentarer så hörde Dennis av sig till mig och frågade mig om jag inte skulle vilja hjälpa honom att skriva på Lattefarsor.  Tydligen så hade Christoffer mer eller mindre slutat skriva och Dennis ville gärna ha med sig någon fler skribent, och jag hade som han uttryckte det ”jäklligt mycket engagerande åsikter”. Detta hände för ungefär en månad sedan och jag har velat lite fram och tillbaka sen dess gällande skrivande.

Har jag tid?

Har jag ork?

Har jag verkligen så engagerade åsikter?

Hur kan jag vara lattefarsa när jag inte ens dricker kaffe?

Nåväl, efter att ha blivit övertygad av min sambo (för övrigt en bloggläserska av rang) så hörde jag igår av mig till Dennis och sa att vi ger det ett försök. Så nu får det helt enkelt bära eller brista.

Vem är då denna jag? Ja, namnet har ni ju fått tidigare, Daniel Berglund heter jag och blir som sagt nu i dagarna pappa för första gången. Så det blir nog kanske inte så många införtankar, om de inte kommer in retroaktivt, utan blir nog istället mer ”hjälp hur löser jag detta?” Jag är på mina 28 år äldsta barnet i en skara av 4 syskon, (som senare utvidgades till 6st då två giftes in, fortfarande äldst dock), kommer ursprungligen från Norrbottens kustland och fördriver den fritid jag fram till nu besuttit främst genom att umgås med vänner och spela brädspel. På arbetstid utger jag mig för att vara lärare i samhällskunskap och religion, även om det för tillfället mest har blivit historia och geografi.

Det här med att beskriva sig själv utan några givna ramar och frågeställningar är alltid spännande, lite som att skriva personliga brev till jobbansökningar. Det lättaste är kanske att om det är någonting ni undrar om mig så får ni helt enkelt ställa frågor i kommentatorsfältet så försöker jag svara efter bästa förmåga. Nu är i alla fall tummen ur, och första inlägget skrivet. Hoppas på ett långt och givande samarbete, där jag förhoppningsvis kan bidra med lite tankar och funderingar kring det här med att vara pappa.

/Daniel ”Coca-Colafarsa”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.