Konsten att vara människa

Idag har jag den stora äran att presentera bloggaren Carl-Robin ”Konsten att vara människa”. Carl-Robin frågade om vi kunde gästblogga hos varandra och då det var ett tag sedan någon gästbloggade på Lattefarsor var svaret enkelt. 
Nu till inlägget. 
/ Dennis 

Konsten att vara människa

Hej,

Carl-Robin heter jag, är en 25-årig ung man bosatt tillsammans med fästman och hund i Stockholm sedan -13. Jag jobbar till vardags som Barnundersköterska på Karolinska men som i fjol fick vara med om något som skulle bli en resa jag aldrig kommer glömma.

September i fjol blev jag sjuk och hela mitt liv vändes på en kort sekund upp och ner. Jag har nog aldrig känt mig så ensam som just i början av denna period, trots att jag ändå hade min familj och andra nära och kära runt omkring mig. Men för mig vid detta ögonblick kände jag mig ändå helt ensam, för ingen kunde lindra den smärta som jag varje dag fick handskas med eller ta ifrån mig det mörker som klistrade sig fast som ett plåster på min kropp.


Men som mycket annat så kommer man till en punkt i sitt liv där saker och ting förändras och man börjar se en lösning på problemet. Så även i detta fall, även fast det tog lång tid, höll på att kosta mig livet och innebar att jag motvilligt fick spendera ett av mina värsta dygn på en psykiatrisk avdelning för missbruk, trots att det inte var missbruket som var mitt problem.

Men en sak stod klar . . .

Jag var psykisk sjuk, det var bara att acceptera detta och jobba sig uppåt därifrån. För jag vägrade att acceptera att det var allt jag var. Jag var mer än en person som led av depression och ångestattacker, jag var mer värd än att välja att avsluta sitt liv. 

Jag är Carl-Robin, en 25 årig ung man som fortfarande har hela livet framför mig att njuta av tillsammans med vänner och familj som älskar mig och som jag älskade lika mycket.

Med mycket kontakt med öppen vården med läkare, psykolog och en inre vilja är jag nu på rätt väg och personligen känns detta otroligt skönt. Men jag ser inte min sjukdomstid som enbart negativ eller något jag vill glömma.

Det gav mig något som skulle visa sig vara mitt sätt att hjälpa andra människor som var i behov av stöd och hjälp. Det blev mitt sätt att påverka samhället på ett positivt sätt. . .

Bloggen ”Konsten att vara människa” växte fram och skapades utifrån egna erfarenheter och upplevelser som jag dagligen gick igenom. Ett sätt för mig att skriva ner mina tanker och samtidigt hjälpa andra att få insikten om att man aldrig är ensam. 

Men det jag inte visste då var att den skulle växa så snabbt och bli en av de större bloggarna som fokuserar på just psykisk ohälsa. Idag har bloggen utvecklas och berör även delar som, Kvinnans rättigheter, Barns-rättigheter, HBTQ-rättigheter. Men allt har något gemensamt, nämligen hur detta påverkar en individ psykisk, för det är trots allt så att mycket av vardagen kring oss människor påverkar oss psykiskt. Både positivt men också negativt, något som vi inte alltid refelekterar så mycket över. 

Därför har jag personligen valt att lyfta fram detta med ämnen som jag tycker är viktiga att ta upp och upplysa folk över. Något som väckt många reaktioner genom dessa månader som bloggen varit aktiv. Många blir provocerade av mina inlägg, men minst lika många ger medhåll och allt jag kan säga är att jag står bakom allt jag publicerar med det publiceras dock inte för att provocera läsare. Något som jag vill vara tydlig med nu när jag skriver denna text.

Dessutom har jag under Fredagarna en gästbloggare från den offentliga världen som skriver ett personligt inlägg. Dessa väljs ut av antingen mig eller efter önskemål från läsare. Något som visat sig varit uppskattat, då människor är väldigt intresserade av hur ”kända personer” egentligen faktiskt mår. För även dem har sina mörka stunder i livet.

Så är ni intresserade av rättigheter som berör olika delar av samhället eller tycker psykisk ohälsa är intressant så tycker jag definitivt ni ska börja följa min blogg framöver. Jag kan lova er att det kommer publiceras intressanta och personliga inlägg dagligen. Dessutom får man mer än gärna komma mer egna önskemål om vad ni önskar läsa framöver på bloggen. För ibland kan det vara enklare att höra från andra vad jag ska skriva om, för det råder skrivtorka även för bloggare och skribenter emellanåt.

Väl mött på bloggen ”Konsten att vara människa

 / Carl-Robin Larsson 

Ett svar på ”Konsten att vara människa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.