Om storebror får bestämma

Dags att stämpla in igen

Fem veckors ledighet uppdelat på två perioder har nu passerat. Livet känns nog aldrig vemodigt som söndagen dagen före första arbetsdagen. Det är fortfarande tre veckor till skolverksamheten börjar vilket betyder en vecka sommarfritids och två veckor på nya avdelningen innan allt jobb drar igång på allvar igen. Min första riktiga semester på flera år har alltså kommit till sitt slut.

Semestergrodan

Men det kommer inte vara vilken nystart som helst på jobbet. När som helst under de första veckorna av ”jag vill ha semester igen” kommer det ske. Vår familj ska bli fyra och jag ska bli pappa för första gången, på riktigt. Även om storebror alltid kommer att vara som en son för mig så kommer det vara något speciellt med att få sitt första barn. Inte mer eller mindre älskad utan som en människa där hälften av anlagen kommer ifrån mig.

Om storebror får bestämma

”Min dotter,

Farmor börjar lite smått tycka att det är dags för dig att komma nu. Hon vill boka de där flygbiljetterna upp till Umeå för att få träffa sitt fjärde barnbarn. Din faster och dina kusiner på västkusten tycker också att det är dags att komma nu. Alla väntar vi på dig. Men du verkar trivas bra där inne, sparkandes på mammas revben när du sträcker på dig.

Men vad ska du heta då? Vi har några namn som figurerar i huvudet men inget känns helt klart än. Vi vill ju se hur du ser ut först innan vi bestämmer oss. Storebror din skulle tydligen ha hetat Valdemar, men så blev det inte. På tal om din bror. Lång historia kort. En bekant till din mamma fick nyligen sitt andra barn. Där fick storasyster vara med och bestämma vad lillebror skulle heta. Det fick bli Elysian. Vackert och originellt.

Med det i tanke frågade vi storebror vad han skulle vilja att lillasyster ska heta.

Pappa Simon! Jag vill att lillasyster ska heta Pappa Simon! 

Vi försökte fråga honom igen några dagar senare. Fortfarande lika bestämd. Pappa Simon! 

Inget ont om din storebrors pappa men vi tror inte att du kommer att se ut som en Pappa Simon ens om vi försöker. Vi får stå fast vid vår namnlista ett tag till och hoppas att det kommer till oss i tid med din ankomst.

Vi ses snart!
Din Pappa”

/ Dennis

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.