Ofrivilligt EXTRA engagerad i förskolan.

För ett tag sedan var jag på ett föräldramöte på barnens förskola. Det var det första föräldramötet på nya förskolan, ny förskolechef och nya föräldrar. Jag hade en förlängd arbetsdag så det var lite ont om tid när jag kom hem. Det var bråttom så det fick bli cykeln till mötet istället för bilen. Jag räknade med att jag skulle spara in några munter på det. 

Lite småvarm av cyklingen och med förhöjd puls klev jag in på förskolan och möttes av…..ingen. Jag hade missat tiden och var en halvtimme tidig. Ni vet den känslan-inlägget handlar om just detta tillfälle. 


När det började närma sig mötestid vågade jag mig in i mötesrummet igen. Kaffe,thé, frukt och godis var framdukat. Kanon! Jag som inte hunnit äta middag än. Efter en gemensam information tillsammans med avdelningen bredvid började föräldramötet för oss. 

Svett eller godis?

Min mage kurrade. En clementin fick det bli och lite godis och liten till. Jag sträcker mig lite för att nå godisskålarna när jag känner lukten. En hel dags jobb med en inte helt nytvättad tröja och senare en motionstur på cykeln till förskolan hade satt sina luktspår. Lokalen med tända ljus var varm och jag lika så. 

Shit, luktar jag så illa bland alla nya föräldrar. 

Mamman intill mig ställde skålen lite närmare. Kanske såg jag hungrig ut eller så ville hon inte ha en svettluktsattack varje gång jag fyllde på sockernivån. 

Kompenserade med en post i förskolerådet. 

Möter kom senare in på förskolerådet, efter lite information kring femårsgrupper, ”hur bjuder vi in förskolebarn till kalas” och samtal kring maginfluensor. Tydligen är det skillnad på maginfluensaviruset och vinterkräksjukan. 48h vs. 72h karantän efter sista ”tömning”. Kan det verkligen stämma? 

Just det förskolerådet. I någon slags kompensation för min svett och godisfrosseri var det jag som frivilligt tog den vakanta föräldraplatsen i rådet. Trots att jag visste att detta var på arbetstid och att försäkringskassan inte är supersugna på att betala ut föräldrapenning om jag är på möte utan barnen. 

Det blir till att skrapa fram någon komptimme eller 1/8 semesterdag i början av dagen när rådet kallar. 

Ofrivilligt extra engagerad i barnens förskolegång. Allt på grund av lite svett och godis. 

Dennis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.