”Om h*n ändå inte vill göra något behöver h*n inte vara på förskolan.”

Vi kommer till höstterminen byta förskola. Båda barnen kommer att börja på samma avdelning på en annan förskola inte långt från där vi bor. Det var inget lätt beslut men anledningarna var flera för ett byte.

Byta förskola, pappabloggar, Lattefarsor, byta dagis, gunga

Därför byter vi förskola i höst.

En av anledningarna är att förskolan för tredje gången, sedan Alfons började, ska byta lokaler och kommer göra det ytterligare en gång under Siris tid då en ny förskola ska byggas.

En annan anledning skrev jag om tidigare. Det inlägget handlade om hur personalen på grund av personalbrist på eftermiddagen inte kunde hantera en konflikt. En konflikt som lätt hade kunnat lösas om de bara hade haft resurser till att sitta 5-10 minuter och lyssnat in vad problemet och konflikten grundades i. Istället blev det pressa barnet att klä på sig medan det var i affekt.

Droppen som fick det hela att bli ett lättare beslut var tillfället då jag fick ett samtal till jobbet.

Personal: ”Jag tror du behöver hämta…” 

Jag: ”Varför då? Är h*n sjuk?” 

Personal: ”Nej, men h*n vill varken äta eller vara med på någonting.” 

Jag: ”Har du frågat varför?” 

Personal: Nej, men om h*n ändå inte vill göra något behöver h*n inte vara på förskolan.” 

Jag avslutade samtalet med att förklara att jag inte kunde lämna mitt jobb för att lösa deras problem. Hänvisade till att Sara var på väg om någon timme.

Vårt barn hade en mindre bra dag, var ledsen och kände sig missförstådd och ville inte delta i de gemensamma aktiviteterna.

Trots flera bra år på förskolan känns det skönt att få börja om på ny kula. På en ny förskola som inte planeras flytta, en ny förskola med stor gård för barnen att leka på. Nu väntar jag bara på det där samtalet från den nya förskolechefen som lovade att ringa upp i fredags, idag är det tisdag.

Bättre en förskolechef som faktiskt finns än en som inte verkade trivas på sitt jobb.

Dennis

3 svar på ””Om h*n ändå inte vill göra något behöver h*n inte vara på förskolan.””

 1. Jag får så dubbla känslor av att läsa detta inlägget, ilska och irritation som förälder men också irritation och uppgivenhet för personalens räkning.
  Jag tror ingen utbildar sig för att jobba med människor (oavsett ålder) när man inte ids engagera sig, sånt kommer efter att år efter år bli motarbetad, nedkörd, slutkörd och att jobba utan stöd från ledningen. Det är dock ingen ursäkt för att inte göra sitt jobb, en förklaring till att man känner sig uppgiven emellanåt men det får aldrig någonsin gå ut över barnen.
  Som förälder hade jag var enormt besviken och orolig över personalens attityd, flytten hade inte bekommit mig och barnen hade trivts och haft en bra pedagogisk miljö.
  Jag förstår att ni byter!
  Börjar inte A förskoleklass till hösten?

  1. Han har ett år kvar på inom förskolan innan 6-års.

   Ofta är det som du säger en anledning bakom problemen, ibland har folk valt fel utbildning. Vilket det nu är vill jag inte utveckla.

   1. Nej det behöver du absolut inte utveckla. Jag hör bara hur mkt skit förskolepersonal får ta då jag har många runt mig som jobbar inom barnomsorgen och skolan. Oavsett om man är på fel plats eller om det är en ledningsfråga så får aldrig barnen hamna i kläm! Du skulle aldrig någonsin fått det samtalet, det stör mig son f*n att du fått det.

    Trodde min minsting och A var lika gamla. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.