Pedagog på jobbet men inte hemma?

Det här med att ha ett pedagogiskt ansvar på arbetet har sina för och nackdelar i föräldrarskapet.

På arbetet lär jag mig nya förhållningssätt till eleverna varje dag. Nya konflikter ska lösas, oro ska dämpas och rutiner ska följas. Detta ger mig väldigt många nya uppslag för hur föräldraskapet kan gå till.

Tyvärr är jag sällan på min pedagogiska topp efter en dag av att ducka flygande leksaker, värja mig från spontana smått ofrivilliga slag utan att egentligen hinna sitta ner och reflektera över situationerna.

Hem kommer ofta en trött och grinig förälder vars tålamod prövats otaliga gånger under dagen.

Jag kommer på mig själv att nästan fräsa åt lilltjejen när hon för sjuttioelfte gången vaknar när jag lagt ner henne i sin säng. Klockan hinner slå både elva och tolv innan jag i ett stressat tillstånd måste hinna sova några timmar innan hon vaknar igen.

Så går hela veckan i väntan på helgen. Då får jag sova. Tjena! Eller hur.

Min pappaledighet kommer att gå ut på att vila minst varannan gång hon sover på dagtid. Försöka ta igen den förlorade sömnen.

Pappapodden

Förra veckan ställde jag en fråga till Nisse & Manne i pappapodden angående publicering av barnen på sociala medier. Idag torsdag kom svaret i deras Avsnitt Frågespecial

Lyssna gärna på avsnittet om ni har funderingar kring att lägga upp bilder på era barn på sociala medier.

/ Dennis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.