Per tar ut de första 9 månaderna av föräldraledigheten

Jag har den stora äran att få ansluta mig till den eminenta skaran Lattefarsor, detta till trots att jag inte kan benämna mig pappa än på ett par veckor.

Mitt namn är Per och det har tagit mig 32 år att bli framtida förälder. Fram till och med juni i år arbetar jag som webbutvecklande IT-konsult, därefter växlar jag om och blir pappa på heltid de kommande nio månaderna.
Rent intellektuellt inser jag att bli pappa för första gången är en fantastiskt omtumlande erfarenhet som kommer vända den vardag jag är van vid fullständigt upp och ner. Som att jag står på rälsen precis bortom tunneln med föräldraskapets tåg farande mot mig, än så länge endast en ljusglimt på andra sidan.

Känslomässigt, å andra sidan, skriver jag detta med ett fånleende på läpparna, tänkandes på första gången jag får hålla knodden i min famn. Det är nästan så att jag mentalt redan gått på ledigheten.

Naturligtvis har jag massor av funderingar kring vad som komma skall, inte minst för att jag kommer vara ensam hemma med lillen den första tiden, när mamma gått tillbaka till arbetet. Det är just detta jag tänkt utforska här på pappabloggen. Förhoppningsvis kommer även andra blivande pappor i samma situation som jag att få nytta av att läsa vad jag har att skriva.

Låt äventyret börja!

– Per

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.