Rädda liv, Play Doh, UR och Öppet arkiv

Lördagen, dagen efter feber och frossa. Två pigga barn vaknade vid halv sjutiden ivriga att få frukost. Mamma fick sova vidare så Nyhetsmorgon fick vänta till förmån för kvalitetsunderhållningningen i Skattkammarplaneten. Under frukosten kom vi på att vi hade slut på Play Doh eller så var det ett starkt behov av att baka Play Doh. När frukosten väl var inmundigad och modern vaken trotsade jag Alfons regnet och förkylningen och spatserade mot Ica. Nu skulle här bakas.

Räddningsexpedition 

I de regntunga gräsmattorna längs vägen hade maskar kommit upp till ytan för att andas. Många av dem hade tagit sig ut på gångvägen till Alfons stora sorg. Flera stycken hade blivit överkörda av cyklar så det blev nästan en tyst minut per mask vi passerade.

     

Men sorgen varade inte allt för länge utan byttes mot en räddningsexpedition där maskarnas skulle räddas från asfalten till jorden. Tyvärr tyckte räddningsledaren Alfons att maskarna var lite äckliga så han delegerade ut räddandet. En handling och ungefär 30 räddade liv senare var vi hemma igen. 

UR och Öppet arkiv 

Vi (vuxna) har temporärt ledsnat på de klassiska barnprogrammen på streamsidorna och provade idag på utbudet på Utbildningsradion och SVT’s Öppet Arkiv.

På UR.se hittade vi serien Vilda djur, korta dokumentärfilmer på 4-5 minuter anpassade för skolbarn F-3. Precis lagom längd för att hålla en fyraårings uppmärksamhet. Likaså fann vi guldkorn i Öppet Arkiv. Vad sägs om Fem myror är fler än fyra elefanter maraton

 

Nu laddar vi för Eurovision! Heja Måns!

– Dennis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.