Rätat ut uppförsbackarna till och från förskolan

I det bästa av världar har jag en cykelvagn där jag stuvar ner barnen på väg till förskolan. Jag trivs dock alldeles för mycket med att åka buss vilket ledde till ett månadskort till.

Den där halvtimmen på bussen stirrandes ut i på ingenting får mig att slappna av. Med en cykeltur skulle jag kapa restiden till jobbet med säkert 10-15 minuter. Jag trivs dock med möjligheten att sitta med en kaffe, sippa lite på den, stirra, blogga eller bara lyssna på en podcast. Just nu är det podcasten Manligt och Skamligt med Afram Gabro. En podcast om manligheten och då inte nödvändigtvis kopplat till machonormerna. Gabro har nya ämnen och gäster varje vecka. Lyssningstips.

Nedförsbacke med cykel

I brist av egen cykelvilja har vi plockat fram Alfons cykel som färdmedel till och från förskolan. Med risk för att jinxa, lämningarna och hämtningarna har blivit mycket lättare och snabbare (från det att vi lyckats avsluta det han hållit på med, fått på alla ytterkläder och tagit oss ut.).

Trots att han börjat växa ur sin cykel så cyklas det med glädje. På eftermiddagarna hälsar han på alla han möter och särskilt de på cykel. Vi möts av många leenden från såväl trötta studenter till sura gubbar. Cykeln har gjort att vi kommit hem på dagarna som vänner.

Cykelpremiär, pappabloggar, galonbyxa och skaljacka

Det är en bra start på resten av dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.