Recension: Med känsla för barns självkänsla

Med känsla för barns självkänsla

Jag vill tipsa om en väldigt inspirerande bok jag nyligen blev klar med. Med känsla för barns självkänsla av Petra Krantz Lindgren.

Den senaste tiden har jag funderat mycket på uppfostran. Jag vill givetvis ge min son de bästa av förutsättningar och samtidigt se till att han växer upp och blir en god person. Mest av allt vill jag att han ska bli lycklig och trivas med sig själv. Jag tror att lycka och en stark självkänsla går hand i hand, men hur gör man för att fostra ett tryggt barn?

Det var dessa tankar som fick mig att fastna för titeln till denna bok.

Med känsla för barns självkänsla

En utav grundstenarna i författarens ideologi är synen på barn som vanliga människor fast i ett mindre format. Barn förtjänar lika mycket respekt som vuxna och bör behandlas därefter. Detta kanske låter självklart men som författarinnan både berättar och exemplifierar är det ofta inte så vi bemöter våra barn.

Boken uppmanar även till eftertanke kring hur du vill att ditt föräldraskap ska se ut och vad du gör för att uppnå det. Det kan tyckas självklart men den första tiden som förälder går mycket fort och det är lätt hänt att man inte tar sig tid till eftertanke.

Jag hade lätt för att ta till mig innehållet till stor del på grund av författarinnans ödmjuka sätt att presentera det. Boken är resultatet av hennes eget utforskande av vad som gör barn självständiga när de råd hon hittills fått och läst om inte motsvarat hennes egna värderingar. Hon vidhåller att hennes förhållningssätt inte är det enda och uppmuntrar läsaren till att själv känna efter och utvärdera metoderna.

Boken är väldigt praktiskt lagd med många exempel och modeller som man kan använda sig av för att komma igång med det föreslagna förhållningssättet. Många gånger upplevde jag att det hon skriver om lika gärna kan appliceras på oss vuxna människor och våra relationer. Det gör boken mycket mer användbar för mig.

Boken finns att köpa på Adlibris i ett antal olika format. Den finns även tillgänglig som ljudbok i Storytel för dig som prenumererar på den tjänsten.

Ett svar på ”Recension: Med känsla för barns självkänsla”

 1. Med känsla för barns självkänsla av Petra Krantz.
  Livet är så fullt av måsten och åtaganden så man tar sig inte alltid tiden till att tänka efter hur man vill att livet ska se ut.
  Denna bok får i alla fall mig att börja tänka på hur jag vill ha det.
  Boken ger tid för eftertanke om hur man vill att sitt föräldrarskap ska se ut och hur man gör för att upp nå det.
  Petra presenterar detta på ett ödmjukt sätt och berättar att detta även att kan appliceras hos vuxna och våra relationer.
  Vilket gör att boken inte bara riktar sig till föräldrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.