Relationstestet IKEA

Ni som följt Lattefarsor på Snapchat vet vad som planerades igår, nämligen ett besök på IKEA. Det skulle bli en kul familjegrej sa vi. Då jag själv inte hade någon bättre idé, vädret var inte strålande, blev det IKEA.


Barnen var peppade. Siri laddade med att brumma till varje fordon som passerade busshållplatsen och Affe bättrade på sina torra läppar. So far so good. Även om undertecknad passade på att duscha strax innan det var tänkt att  gå till bussen flöt det på bra. Vi hann med bra marginal.


Väl inne tog det inte fem minuter innan Alfons nästan försvann och att sätta Siri som ankare blev inte mycket bättre. Snart var de båda förlista från moder- och faderskapet. Kurragömma passar sig inte på IKEA om du är 1-5 år. Inte för föräldrarnas välmående i alla fall.


På bilderna ser det harmlöst ut men inom mig bubblade ett inferno upp. Det blev smått omöjligt att titta och fundera vilket köksbord som skulle passa bäst i storlek och design. Det hängde ett konstant orosmoln av att behöva utfärda rikslarm för försvunna barn. Det slutade med att Sara bar Siri medan Alfons fick åka i  barnvagnen tittandes på Netflix. Otillräckligheten fick ett ansikte.

Efter mycket gnäll från såväl bonusfarsan som från 5-åringen kom vi utanför kassorna. Det blev inte bara titta runt som planerat utan några praktiska detaljer bars ut i den blå Kamprad-handväskan. Vad som var snabba impulsköp är ännu inte klargjort. Men jag anar att ett ställ för iPaden var ett sådant.

Efter varsin 15kr vegetarisk portion, Alfons tog en kanelbulle, åkte vi hem med bussen. Aningen irriterade på varandra.

IKEA under högtryck med barn som hellre gjort något annat är ett gott relationstest. Överlever relationen  överlever den det mesta.

/ Dennis

Frågor på det? Du vet väl om att du kan skicka ett Direktmeddelande till oss på Facebook.
Klicka här -> Meddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.