Så trollade treåringen bort mig

Dubbelt lurad av grabben

 

Jag överlevde första arbetsdagen utan större problem. Ett tydligt semestertempo låg fortfarande över både personal och barn. En stor skara barn hade inte ens bemödats sig med att komma. Klokt gjort. Är det något med barndomen jag saknar så är det de strutta runt hemma på sommaren och göra allt och ingenting.

Enligt träningsappen blev det 8,6km t/r till jobbet idag. Märkligt då Google Maps visat att närmaste väg är 7,5km längs cykelvägarna. Envisheten om att veta närmaste väg gav mig drygt 2km extra på min nyinförskaffade Crescent från Returbutiken i Umeå.

Lur ut på tur

Precis innan middag lät vi (storebror och jag) mamma vila lite. Killen behövde få komma ut på grönbete. En höggravid mamma är inte den fartfyllda kompisen en 3.5 åring behöver när det finns spring i benen. Vi lämnade mamma och kulan inne och gick ut för att slänga lite sopor och leka i lekparken. Vi hade precis hunnit med det förstnämnda när det började mullra och dugga. Vilket hade kunna få de bättre att ge upp och gå in. Det hindrade dock inte två äventyrslystna grabbar som med raska steg tog varandra i hand mot lekparken. Klättra, gunga och springa. Vi hann med en hel del innan himlen öppnade sig.

Nu måste vi gå in för vi har inget paraply.

Nej, Dennis vi har ett paraply. Vi har ett paraply i vårans lägenhet!

Jo, men visst har han rätt i det. Vi har ju faktiskt ett paraply, i hallen. Det blev att stanna kvar ute en liten stund till. Vi har ju ett paraply. Efter några små övertalningar blev de att spana på regnet från balkongen istället.

Lurad i barnkammaren

Fool me one time shame on you, fool me twice shame on me.

Det var dags för nattning och sagoläsning. Efter sagan säger treåringen: ”Jag sover inte så gott. Jag vill sova själv.” Jag respekterar detta och går ut och tänker. ”Yes! Äntligen är långa nattningar över.” Det dröjer inte länge förrän en Hobbit står i vardagsrummet med busiga ögon. Tillbaks till sovrummet och denna gång lyckades vi kompromissa. Jag får sitta bredvid och för att inte störa. 5 min senare. Tung andning.Låt oss hoppas att detta är ett steg mot att somna själv.

Dagens citat från treåringen.

”Alltså, Dennis. Jag har ett förslag…”

/ Dennis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.