Saker att göra när man är pappaledig

När jag är ensam hemma på dagarna med Vincent så är det väldigt lätt hänt att jag bara sitter inne och ”tar hand om” lillgrabben. Vincent är helt underbar att umgås med men för att inte bli tokig och börja klättra på väggarna behöver jag (och förmodligen även han) yttre stimulans av ett annat slag.

Jag började efterforska saker att göra med sin bebis och insåg att det här är bra stoff till ett blogginlägg. De flesta aktiviteter jag tar upp är visserligen regionsbundna till Stockholm men jag tror att många av dem även går att hitta motsvarigheter till på andra orter.

Har ni tips på andra aktiviteter så lämna gärna en kommentar!

SF

Barnvagnsbio
SF erbjuder ett fantastiskt koncept för föräldralediga som gillar att gå på bio där man kan ta med sig sitt spädbarn på utvalda visningar. Dom har parkering för barnvagn, mikro och skötplats tillgängligt. Ljudnivån på filmerna är lägre och dom har en paus mitt i filmen då man kan passa på att sköta eventuella babybehov.
Mer information på SFs hemsida.

Babysim
Babysim låter som att det kan vara en väldigt stimulerande aktivitet för spädbarn och det skulle vara kul att prova på. Dock har jag en viss aversion mot simbassänger, dom känns inte särskilt hygieniska och jag är osäker på man vill ta Vincent på detta innan han är åtminstone tre månader.

F-gruppen
F-gruppen är ett nätverk för föräldralediga som inte vill låta karriären dala bara för att man är ledig. Arrangörerna anordnar föreläsningar och diskussionsträffar med anknytning till karriär och personlig utveckling, träffarna sker dagtid och man kan ta med sig sitt barn dit. Det är gratis att gå med i gruppen men man får betala självkostnadspris för fikat (runt 60 kr) på respektive träff. I dagsläget finns det grupper i Stockholm och Göteborg.
Läs mer och ansök om medlemsskap på gruppens hemsida.

Svenska kyrkan

Öppna förskolan
Svenska kyrkan erbjuder dagverksamhet med lek och sångstunder på många av deras församlingar. Vanligtvis är det speciella tider som gäller ifall man tar med de minsta barnen.

Bibliotek
De flesta bibliotek har mysiga läshörnor för barn och ibland även leksaker. Fri tillgång till massor av sagor och stimulerande miljöer att läsa i, vad mer kan man önska?

Folkuniversitetet

Ta en kurs
Folkuniversitetet erbjuder kurser för föräldralediga där man kan ta med sig sitt barn. Toppen ifall man vill göra något utvecklande tillsammans med knodden och är villig att lägga ut pengar på det.

Bonus
Jag snubblade över siten Barn i Stan som är ett fantastiskt ställe för som som bor i Stockholm att leta aktiviteter att göra med sina barn. Dom ger dessutom ut nyhetsbrevet Helgkoll varje vecka med tips på saker att göra kommande helg.

Ett svar på ”Saker att göra när man är pappaledig”

  1. Fotografering hjälpte mig igenom många trista dagar då min son tyckte det var jättekul att modella. Gick en fotokurs online som heter ”foto för föräldralediga” http://www.fotokurs-online.se (nu vet jag inte om man får lägga till en länk men Per får ta bort den om den är olämplig). Man får något att göra men också för nyttan av att ta lite bättre bilder, när bebisen växer men också bättre familjebilder, vilket är superkul.

    Fotografering hjälpte mig igenom många tråkiga dagar. Lycka till med era egna projekt :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.