Är det okej att skicka flaskpost?

Flaskpost, Lattefarsor, bevara myten,

Är det okej att slänga flaskpost sjön?

Sedan tiden då Pippi på de sju haven gick på repeat här hemma har Affe älskat att göra små flaskpostmeddelanden som han rullat ihop och tryckt ner i en gammal påskmustflaska i glas.  Förutom teckningar och papper med bokstäver på har passande småbitar frånleklådan tryckts ner för att någon gång få en ny ägare.

Jag har erbjudit att fylla badkaret med vatten och prova om flaskan flyter men detta bemöts med buttra miner.

Dennis! Då kommer ju inte flaskposten fram, ju!

Jag har inte hjärta att säga att den inte gör det i sjön heller om man inte har väldigt tur. Flaskosten från Pippis pappa kom ju fram och det känns som en dum idé att avslöja idolen som en bluff. En hel fantasivärld med lek bygger på flaskposten. Det vore som att rycka skägget av tomten på julafton och avslöja att det är morbror Jonas som klätt ut sig. Katastrof! 

Jag förklarade att vi måste vänta med att skicka flaskposten tills dess att vi har en bra kork som försluter flaskan väl. Under tiden får vi skicka vanlig post med brevbäraren. Affe kom därefter med den briljanta idéen att vi kanske måste vänta med att skicka flaskpost så länge som det finns brevbärare. När alla brevbärare har dött och grävts ner i jorden kan vi skicka iväg vår flaska. Jag tyckte att det lät som ett bra förslag om än lite sorgligt.

Ska han inte få leva sin barndomsmyt förrän posten lagts ner? 

Även om brevet, som är tänkt till en kompis på andra sidan stan utan anslutning till något direkt vattendrag, aldrig skulle ha kommit fram, hade det varit roligt att få spela på Pippi-myten. Tänk att få skicka en kalasinbjudan genom flaskpost. Men hur löser  jag det utan skräpa ner Umeälven med glasflaskor?

Flaskpost, Lattefarsor, Pippi Långstrump,

Det är nu jag behöver er hjälp. Hur hade ni löst det? 

Klicka på kommentera-länken här ovan om du inte kan kommentera under inlägget. Det fungerar även att komma med förslag på vår Facebook-sida om du hittade in hit den vägen.

Vi skulle bli väldigt glada om ni gillade vår Facebook-sida Pappabloggen Lattefarsor.se.

– Dennis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.