Sockerchock är en myt? Ett tankeexperiment.

Jag tror inte på det föräldrar kallar för sockerchock!

Gör du? Följ gärna mitt tankeexperiment nedan. 

Nu under semestern är det lätt att det blir lite extra av det goda för såväl vuxna som barn. Glassar nästan varje dag!!

sockerchock

 

Notering: Det är fruktansvärt vad en femåring och en tvååring blir är medgörliga med lite socker som muta. Fy mig och min egen dåliga godiskaraktär och glasskaraktär. 

Semestertiderna kan vara rätt så speedade (milt uttryckt) med mycket spring, men beror det verkligen på glassen eller är det ett fullt normala beteenden för femåringar och tvååringar? Jag vill tro det senare. Semesterdagarna skiljer egentligen inte nämnvärt mycket från andra dagar utan glass och socker.

Är sockerchock en myt för att hålla barn borta från godis? 

Okej, godis är inte bra i för stora mängder för varken barn eller vuxna.  Jag lovar därför att inte propagera för godisätande som något bra.

Men, blir barnen verkligen höga och speedade av godis? 

Om vi kör följande tankeexperiment. När får barn godis? Jo, oftast när det är större högtider eller helger. Det är tillfällen som är lite utöver det vanliga. Kan det då inte vara att spänningen i sig speedar barnet? 

Godistillfällena tenderar att bli lite senare på dygnet än vanligt då barnen ofta passerar normal läggningstid? Brukar inte trötta barn varva upp för att hålla sig vakna? 

Men barnkalas fullt med godis och barn som härjar runt då? Har ni varit på någon tillställning överhuvudtaget med barn i grupp som varit lugnt? Är godiset boven till allt kalasbus?

Om en så kallad sockerchock ger barn ökad aktivitet borde då inte varje idrottare dra i sig en påse Gott & Blandat när det närmar sig förlängning och övertider?

Vad tror/vet ni om sockerchock? Finns det något som heter det?

/ Dennis

Här kommer två länkar som vill bevisa att sockerchock bara är en myt.

Länk 1

Länk 2

2 svar på ”Sockerchock är en myt? Ett tankeexperiment.”

  1. Jag märker tydlig skillnad på dottern när hon fått socker jämfört med när hon inte fått det. Självklart är hon även i vanliga fall pigg , har spring i benen och testar gränser (trotsar? Gillar inte helt det ordet). När hon äter socker känns det som det blir jobbigare för henne. När hon inte får som hon vill blir hon mer ledsen än vanligt och det är som att hon har svårare att hantera det än hon brukar ha. Hon är ungefär som när hon är väldigt trött och behöver sova. Kanske är det för att när man äter socket höjs blodsockret rejält, till att sen sjunka ganska mycket? Det känns iaf inte som att hon mår så bra av det.
    Jag märker dock inte att hon blir mer ”speedad” än vanligt.

  2. Hej!
    Jag håller med dig, sockerchock finns inte. Barn blir inte speedade av socker, de blir exalterade av allt runt omkring. Precis som du skriver. // Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.