9 bra-att-tänka-på när vinterkräksjukan hälsar på.

Vinterkräksjuka, magsjuka, soptunnor,
När barnen blir magsjuka är tvättider hårdvaluta. En fördel med föräldraledigheten är att det är lättare att få tag i tvättid mitt på dagen då alla andra är på jobb eller liknande. Det har varit räddningen de senaste dagarna då någon form av kräksjuka slog till i hemmet.

På vår tidigare blogg som låg på Blogg.se skrev jag ett inlägg på bra saker att tänka på när vinterkräksjukan eller vilka magsjuka som helst slår till.

Här kommer en uppdaterad version av den den listan.

vinterkräksjuka, magsjuka, föräldrar, barn, vätskeersättning,

9 saker att tänka på vid magsjuka.

  1. Investera i en tvättmaskin(!) om det är möjligt. Kanske inte borde stå som prio ett i vardagen men att vänta på tvättstugetider är inte optimalt när alla sängkläderna är fulla med kräk.
  2. Svarta sopsäckar. Samtliga nedkräkta sängkläder och kläder åker ner i sopsäckar väl förseglade i väntan på sanering/tvättid.
  3. Handsprit och ytdesinfenktionsmedel.  I kombination med regelbundet tvättande av händer kan spritning av nedkräkta fasta objekt minska smittorisken för resten av familjen.
  4. Vätskeersättning barn. Apoteken säljer Semper Vätskeersättning + (i samarbete med Bio Gaia). Blanda gärna med någon god saft. En sked i taget.
  5. En extra madrass nedanför sängen. Lätt att observera barnet under natten och du minskar risken för kräk i egen säng. Varje minut sömn är guld värd.
  6. Skurhinken. Ja, det säger väl sig självt.
  7. Tålamod och en mjuk röst till såväl barnet som partnern. Ett gott samarbete genom långa kräknätter är ett måste.
  8. Turkisk yoghurt-hinkarna. Tro det eller ej men underskatta inte att ha en liten hink nära till hands i alla rum ni kan tänkas vistas i under dagen. Glöm inte att göra ren använd hink omgående.
  9. Vila. Bara för att kräkningarna har slutat så betyder det inte att det är över. Rätt som det är börjar det om igen. Stanna hemma med barnet till dess hen har återhämtat sig helt. Flera dagar utan ordentligt med mat eller vätska kan tära även på de vildaste av barn.

– Dennis

Ps. Hur fungerar vitpepparkorn egentligen?

Har du några tips på saker att tänka på under kräksjuketider?

Instagram: @Lattefarsor

Twitter: @lattefarsor

Facebook: www.facebook.com/lattefarsor

Ett svar på ”9 bra-att-tänka-på när vinterkräksjukan hälsar på.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.